İZMİR / ÖDEMİŞ - Şehit Er Kamil Alkan Ortaokulu

Şehit Er Kamil Alkan Ortaokulu

Adagüme İlkokulu 1928 yılında zamanın İzmir Valisi Kazım Dirik Paşa tarafından temeli atılarak l930 yılında imece usulü ile kısmen bitirilmiş ve eğitim öğretime başlamıştır.

1975 yılında 6 derslikli II. Blok yapılarak bu binaya taşınmış,1. Blok kaderine terkedilmiş,1978-79 Eğitim öğretim yılında ortaokul açılmış, kısmen tadilat ve şuan ana sınıfı olan binada öğretime devam edilmiştir. İlkokul ve ortaokul müstakil olarak faaliyetini sürdürmekte olup okul bahçesi ortak kullanılmaktadır.1988 yılında devlet ve halk el ele kampanyası ile büyük tadilat geçiren 1.blok sıva çatı ve bodrum doldurulmuş 4 derslik ve memur hizmetli odaları inşa edilerek orta okul olarak eğitimine devam etmekte iken, 1990/1991 yılında ilk öğretimin kesintisiz 8.yıla çıkarılması ile ilk ve orta okul birleşerek Konaklı İlköğretim Okulu olarak varlığını sürdürürken 1998 yılında taşıma merkezi durumuna getirilmiş, Çamlıca köyü tamamen, Kazanlı köyü 4.sınıftan itibaren Balabanlı ve Bozcayaka köyleri 6. sınıftan itibaren taşınarak 9 şube 2.kademe 6 şube 1.kademe ve bir ana sınıfı olarak yaklaşık 320 öğrenci 20 personel ile 2012 yılına kadar devam etmiştir.2012 yılında eğitim sisteminde yaşanan dönüşüm ile birlikte okul tekrar ilkokul ve orta okul olarak ayrılmış ve halen 9 şube-132 öğrenci ve 12 öğretmen ile orta okul; 6 şube-7 öğretmen ve 104 öğrenci ile ilkokul, eğitim ve öğretim hizmetine devam etmektedir.2003 yılında 6 derslikli ek bir bina ile kalorifer dairesi inşa edilerek eğitime hizmet vermektedir. 2006 yılında elektrik tesisatı yenilenmiş vekompanzasyon panosu takılmıştır

Okulun adı, Kıbrıs çıkartmasında şehit olan 1981 doğumlu Kamil Alkan ile aynı ismi taşıyan ve 17/08/2006 tarihinde PKK ile girdiği çatışmada şehit olan yeğeni Kamil Alkan' dan gelmektedir. İlçe M.E.M'in 26/09/2006 tarih ve5247 sayılı yazısı, İl M .E.M.nün 14/03/2007 tarih ve 68686 sayılı yazısı ve Valilik Makamının 13/03/2007 tarih ve 68584 sayılı oluru ile okulun ismi Şehit Er Kamil Alkan Ortaokulu olarak değişmiştir. 6380 metrekare alana sahip özel idareye devredilen tapu üzerinde bina kalabalığı göze çarpmaktadır.

Okulumuz yeniliklere, sosyal faaliyetlere ve katılımlara önem veren bir okuldur. Geçen yıl Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Projelerinde başarılı olmuştur. Bu yılda bu projeler başarı ile sürdürülmektedir. Geçen yıl dyned İngilizce eğitim sisteminde İzmir çapında ödül almış öğrencimiz bulunmaktadır. Yine bu eğitim-öğretim yılında da dyned sistemi oldukça başarılı olarak devam etmektedir.  Okulumuz öğrenciler için çok çeşitli faaliyetler düzenlemekte şehir dışına kültür gezileri yaparak öğrencileri sosyal anlamda mutlu etmiştir. Spor faaliyetlerinde de oldukça başarılı olan okulumuz geçen yıl birçok kategoride ödüller kazanmıştır. Branş öğretmenleri açısından eksik bulunmuyor. Öğretmen arkadaşlarımızın istekli ve gayretli çalışmalarıyla oldukça güzel huzurlu ve başarılı bir çalışma ortamı oluşturmaktadır.

Yayın: 27.02.2019 - Güncelleme: 30.12.2022 11:00 - Görüntülenme: 422